fredag den 13. marts 2015

Zoo på japansk

Da vi vågnede i morges, kunne vi næsten ikke komme op ad sengen af bare træthed. Benene var tunge, og søvnen ville bare ikke rigtig forsvinde fra øjnene, så vi tog et par timer ekstra i sengen, inden vi stod op.

I dag stod den på Ueno Zoo, der er Japans ældste zoologiske have, opført i 1882. Vi havde set meget frem til haven blandt andet på grund af de to kæmpe pandaer; det er ikke så tit, at man får muligheden for at se sådan en, når man bor i Norden.

Turen til Ueno gik relativt nemt, og på vejen til Ueno Zoo faldt vi helt tilfældigt over et tempel, og så måtte vi naturligvis lige ind og tage et par billeder.






Og så gik turen ellers videre til Ueno Zoo! Fie og jeg er dog enige om, at vi bedst kan lide den danske zoo. Det var sjovt at se pandaer, der ikke var på et billede, men ud over det, synes vi ikke, at haven i sig selv var særlig spændende. De havde masser af dyr, men vores problem og bekymring var, at der ikke var særlig meget naturligt ved dyrenes indhegning. Burene var i mange tilfælde alt for små og var enten omringet af tykt glas eller hegn, der gjorde det svært at tage gode billeder. Det fik zooen til at fremstå meget mere opstillet end Københavns zoo, hvor der er frit udsyn til dyrene, og det derfor fremstår mere naturligt. På trods af at vejret hverken var for varmt eller for koldt, var dyrene mere sløve, end hvad vi har set i DK.

I Ueno zoo havde de til gengæld lagt meget energi i at plante træer og små bede, så det dannede fine små haver, som man skulle igennem for at komme hen til nogle nye dyr.

Vi brugte et par timer i Ueno zoo, indtil vi følte, vi havde fået nok, og det var tid til at vende næsen hjemad, da vi stadig var trætte efter gårsdagens oplevelser.












5 kommentarer:

  1. Så må vi håbe japan vil se hvordan Danmark behandler dyrene, så de kan få nogle mere naturlige omgivelser. Men Danmark er jo næsten lige begyndt og slet ikke færdig endnu.

    SvarSlet
  2. Svært at gøre sig til dommer over hvordan man behandler dyr, verden over, og jeg syntes f,eks., det er skammeligt at holde store fugle i bur. Men så har I set det, og pandaen er ikke hverdagskost. Den der store stenløve kunne jeg da godt, eller bare et par af de der lamper.

    SvarSlet
  3. Hvordan går det med maden? Håber ikke I lever af nudler og kogt vand.

    SvarSlet
  4. Hvis ikke der var et FOTO af en pingvin, så måtte der være noget galt.

    SvarSlet
  5. Hej med Jer. Klokken er 644 i Greve. Tænkte om I ikke skulle få skrevet på de der skilte i Templerne. Hav er dejlig dag.

    SvarSlet