fredag den 6. marts 2015

Shibuya

Så var det tid til lidt japansk kultur, og derfor gik turen til Shibuya, hvor vi lagde ud med at se 'the Scramble' aka Shibuya Crossing. Dette kryds er rygtet for at være det travleste kryds i verden, og når man først oplever det, kan man hurtigt skrive under på, at det på alle måde er sandt.

Da vi ankom til Shibuya station, var vi i tvivl om, hvor krydset lå henne, men det viste sig ret hurtigt at være meget åbenlyst. Vi behøvede ikke at gå mere end et par meter fra stationen før vi blev mødt af de store neonlystavler og menneskestøj, som blandt andet definerer Shibuya Crossing. At stå på den ene side af krydset, i modsætningen til at være en del af den store menneskemængde, der går over, er to vidt forskellige ting. Krydset virker ikke så stort, når man står og venter, men lige så snart man træder skridtet ud over vejkanten, føler man sig lillebitte, da det pludselig vrimler med folk fra alle sider. Vi var to små myrer i en kæmpe myretue.


Lonely Planet foreslog, at vi gik på Starbucks, der ligger på anden etage i en af de mange skyskrabere, der omringer Shibuya Crossing. Så det gjorde vi da :D Og med en Caramelly Sakura chocolat latte kunne vi nyde udsigten i fulgeperspektiv.



Lige over for Shibuya Crossing er der en lille statue af en hund ved navn Hachiko. Historien er, at den hver dag ventede foran Shibuya station, på at dens ejer, en professer, kom hjem. Og selv efter ejerens død i 1925, ventede Hachiko stadig ved stationen indtil dens død ti år efter. Det er både en sød og lidt sørgmodig historie.


Resten af dagen gik med at kigge lidt vinduer og en smule shopping. Der er mange butikker; nogle temmelig fjollede og andre op til 4 etages tøjbutikker. Vi gik de mange trappetrin op til øverste etage i Tokyu Hands (7 etager + det løse), som er et stormagasin uden lige. DE HAR ALT!!! Og det er ikke en overdrivelse. Hver etage er inddelt i forskellige afdelinger, og hvis man skulle gå det hele i gennem, kunne man bruge flere timer.

Jeg kunne desværre ikke tage nogle billeder af butikken, da japanerne ikke er glade for fotografering af deres butikker.

En ting man bemærker, når man shopper i Japan, er personalets opmærksomhed og overskud. Selv hvis man bare passerer, siger de "irasshaimase", hvilket løst kan oversættes til "velkommen til butikken". Vores eneste tanke var, at de må blive ret trætte af at sige det hele tiden :P men ud over det formåede de at få én til at føle sig godt velkommen.

Derudover var Shibuya en meget levende by med masser af forskellige individer - vi kunne sagtens have brugt meget længere tid.




2 kommentarer:

  1. Sød historie med hunden, er en af samme slags i Canada. Hvor står det I ikke må snuppe et FOTO af her selv i en butik. Må være muligt.😉

    SvarSlet