tirsdag den 17. marts 2015

Almost Eiffel Tower

Efter to hviledag på grund af et allergianfald og en hel dag med regn stod dagen på sightseeing i Roppongi. Det betød naturligvis et smut forbi Tokyo Tower, som er den japanske version af Eiffeltårnet, samt Zojo-ji tempel og parken som ligger lige ved siden af.
Turen gik med højt humør, for det var ca. 18 grader og ikke en sky på himlen. Vind var der heller ikke meget af!

Det var nemt at finde tårnet, for den røde og hvide farve stikker ret meget ud blandt de grå og hvide bygninger i Roppongi. Tårnet er 13 m højere end Eiffeltårnet, og blev først bygget i 1958, men det er stadig et vigtigt symbol for japanerne.
Fie og jeg er dog enige om, at Eiffeltårnet er mere originalt og har en hel anden charme end Tokyo Tower. Det er ikke så industrialiseret, og så er beliggenheden i Paris bedre.
Tokyo Tower så langt mere imponerede  ud om aftenen, da vi kørte forbi det, da vi var i bussen fra lufthavnen på vej til vores første hotel i Japan - der var der også lys på tårnet.


Vi var ikke oppe og se udsigten fra tårnet, da vi har hørt, at det ikke skulle være pengene værd, så vi gik direkte ned i parken.

Her var der masser at tage billeder af med dejlig natur, små bække og vandfald.





Vi spiste vores frokost, og så var det videre til Zojo-ji tempel, hvor vi håbede på at kunne se gravstederne til de 6 shoguns.
De havde desværre afspærret en stor del af templet på grund af en form for ceremoni, men vi fik da et hurtigt kig på det, der ikke var afspærret.



Statuerne (jizo-statue) repræsenterer ufødte/dødsfødte børn, som forældre kan dekorere med tøj og genstande. Statuen forestiller beskytteren af de dødsfødte børns sjæle, Jizobosatuso
Da vi besluttede os for at tage hjem, gik vi forbi en bod, der solgte crepes. Og inden I når at tænkte noget, skal jeg lige sige, at franske crepes og japanske crepes er to vidt forskellige ting. Japanerne går meget op i udseendet og indholdet af crepes, og de udstiller plasticversioner i små vinduer. Så det måtte vi naturligvis prøve.


Japanske crepes er sødere end franske og har konsistens som amerikanske; utrolig lækkert men det ligger tungt i maven.

Da vi kom hjem og skulle til at lave mad, gik det meget fint først med nudlerne. Men pludselig gik alt strømmen, og vores udlejer tog ikke telefonen, så vi rendte rundt i bælgmørke og prøvede at finde hoved og hale på situationen! Det viste sig, at det var noget bøvl med sikringen, men vi fandt hurtigt ud af, hvordan vi slog den til igen. Pyha... Dog resulterede det mildere strømsvigt i ødelagt aftensmad, og vi måtte nøjes med en sandwich.

Håber I derude har bedre held, end vi har!

8 kommentarer:

  1. Det er meget svært at lave kopier af berømte bygninger. Heldigvis. Det tårn må være spækket med jordskævls dedektorer. Tror jeg gik amok over den udlejer, på den anden side, så prøver i andet end nudler. Kunne man ikke få et FOTO af en samurai grav? Nå! Nu har I 3 dage tilbage inden det går løs et andet sted. Skriv en laaaaang liste over mangler når I forlader hullet. 😉

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi kunne overhoved ikke komme ind ved gravstederne... de billeder er taget ved indgangen og med et rigtig godt zoomobjektiv :)
      Vi har tænkt os at skrive en anmeldelse af lejligheden inden på hjemmesiden!

      Slet
  2. Har alle små japaner røde strikke huer på? Og hvis ja, hvordan kender de så forskel på ungerne? Flotte trappesten. Smut lige et par i kufferten. 😛

    SvarSlet
    Svar
    1. De fleste i Danmark kan vel også huske, hvor personer på kirkegårde ligger henne :P

      Slet
  3. Det er skønt, at I skriver blog, så vi kan følge med i jeres spændende oplevelser og udfordringer. Jeg læser hver gang, der er nyt. Denne gang er jeg glad for at se et enkelt billede af jer begge :)
    Jeg tror, det er en rejseregel, at der enten skal være stillads på kendte bygninger eller afspærret for en del af det, man gerne vil se. Men så har man jo heldigvis en anledning til at komme retur ved en senere lejlighed. Kram til jer begge!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rigtigt, og der er heldigvis masser af templer i Japan, så vi kommer ikke til at mangle :)
      Håber I har det godt i Bonn

      Slet
  4. Dejligt vejret endelig var med jer. Det er langt sjovere at tage på tur i solskin og varme. Øv jeres mad igen løb væk. I må da snart have lært at Køge nudler i en stegepande😜

    SvarSlet
    Svar
    1. Overhoved ikke! Det er meget sværere end man skulle tro!

      Slet