lørdag den 28. marts 2015

Tempel og hygge

Da vi vågnede lørdag morgen, var vejret igen med os med 18 grader og skyfri himmel. Derfor tog vi til Sumiyoshi taisha (tempel) med højt humør og solbriller.

Da vi trådte ned fra Sumiyoshitaisha station havde vi templet på den ene side, og en dejlig park på den anden side, så vi besluttede os for først at se templet og derefter spise frokost i parken.

Sumiyoshi taisha er et af de vigtigste og ældste templer i Japan. Det blev grundlagt i det 3. århundrede før budhismens fremtræden, og sumiyoshi-zukuri stilen, det er bygget i, er meget unikt for japanske templer; det er ikke blevet påvirket af resten af Asien.

Det var nok et af de største templer, vi har set indtil videre, hvilket også skyldes, at den er hjemsted for mange guder. Noget vi især bed mærke i, var den røde farve, som gik igen på mange af bygningerne samt den flotte arkitektur. Der var forholdvis lidt mennesker, når man tænker på, at det var lørdag, men vi nød at kunne færdes omkring uden alt for meget kaos.

En sjov finesse ved Sumiyoshi taisha er de løse katte, der render rundt omkring templet. Disse katte må hverken røres eller fodres, og så har de sjove hatte på.











Bagefter gik vi som planlagt over i parken, men det viste sig hurtigt, at det kunne blive meget svært at finde en ledig plads. Mange familier og par udnyttede også det gode vejr, og havde lavet picnics. Børnene rendte rundt og legede inde blandt de mange udsprungne kirsebærtræer, og ældre mennesker sad på sten og bænke omkring de små søer. Der var ingen tvivl - dette var definitionen af ægte hygge!




Vi fandt dog langt om længe et sted at slå os ned, hvor vi kunne nyde den skønne natur og vores medbragte frokost.
Bagefter gik turen hjemad, men på vej til stationen var vi på et hurtigt kig ind i en 100 yen store. Her kostede alt 100 yen (ca. 6 kr), og der var ingen undtagelser,  det var virkelig 100 yen! Så vi fik lige købt en iskold Fanta, en gulerodsskræller til lejligheden, en shampooflaske og en pincet :D

Da vi kom hjem, stod aftensmaden på lækre quesedillas og salat samt en lille oreois til dessert.

6 kommentarer:

  1. Hvor er det smukke billeder og hvor lærer jeg meget om Japan. Er det en kat under den store sten statue af løven?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jep :D de er hellige på en eller anden mystisk måde i sumiyoshi taisha tempel

      Slet
  2. Fed oplevelse. I Indien har de hellige køer, og i Japan hellige katte. Hvad har vi i Danmark? Vi misrøgter alle dyrene. I må da sparre nogle penge ved supermarked mad! Så kan få en på hatten en anden dag. 😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er så kun i dette tempel, at kattene har en speciel betydning :) ikke hele Japan
      Ja, vi sparer rigtig mange penge på at købe ind til mad selv

      Slet
  3. Jeg napper gerne stenløven, så kan katten få hele profilen. Hvad er det for et ældgammelt træ? Hænger nogle dimser rundt omkring.

    SvarSlet
  4. Snorene omkring ginkotræerne betyder at de de hellige :) der er som regel et par stykker af dem ved et tempel

    SvarSlet