mandag den 9. marts 2015

De er skøre de japanere!

Når man tænker på Japan og Danmark, ved man allerede, at det er to vidt forskellige kulturer. Hvad, man ikke altid ved, er, at der er nogle normale ting i Danmark, japanerne gør HELT anderledes end danskerne.

1. For det første kører, går og cykler de i modsatte side. Så det der med at huske at stå i venstre side af rulletrappen er faktisk sværere, end man lige tror.


2. Derudover kan det godt være, at vi som danskere synes, vi er gode til at sortere vores affald. You wish! Hvis danskerne er gode, så er japanerne Einstein. Japanerne har nøje struktureret regler for, hvordan man skal sortere affald!


Der er sågar et specifikt mærke på de enheder, der skal genbruges. Og enheden skal vaskes inden, man smider det ud.


3. Japanerne er et folk, der normalt ikke spiser på gaden, og af den grund er der næsten ingen skraldespande eller bænke. Der kan man virkelig savne København; der kan man næsten ikke gå ti meter, før man møder en skraldespand.


4. Vi er blevet overrasket en del gange, over de ting japanerne gør, men vi blev virkelig overrasket, da vi en eftermiddag spottede Meguros rengøringsteam. En af dem rendte rundt med en spatel, og hans eneste job var at fjerne det skidt fra vejen, som kostene ikke kunne få løsnet.

5. Da vi var i Yoyogi park i går, kom der en ung japaner hen til os, mens vi kiggede på cosplayerne, der dansede. Han talte utrolig dårligt engelsk, og i første omgang troede vi, at han sagde, at vi ikke måtte tage billeder af cosplayerne ( jeg stod med mit kamera, og havde taget en del billeder). Men det viste sig, at han spurgte os, om han måtte tage et billede af os! Så nu render der en japaner rundt med et billede af os på sit kamera :D det var lidt mærkeligt!

5 kommentarer:

  1. Jubii! Endnu en spændende dag i Østen. Der er sikkert miljø svin også i Japan, men som hovedregel så har de sikkert en anden etik. De har fremstillet de mest fantastiske stykker kunstværk, fra klæder over våben og thekander etc.

    SvarSlet
  2. Under og op til llWW lykkedes det at strømline et helt land, og havde det ikke været for 2 grimme bomber var de aldrig slået. Jeg tror enhver Japaner hader atomkraft, og følgerne af dette. Det gør jeg også. Fuld fart på søde piger, elsker at høre fra jer. 😜

    SvarSlet
  3. Fedt med ham der FOTO manden. Solgte engang nogle fine stereo billeder til et japansk ægtepar. De ville hjertens gren fotograferer, så det gjorde jeg. Virkelig søde og nærværende mennesker.

    SvarSlet
  4. Spændende læsning. Glæder mig til at se billeder i større format😀

    SvarSlet
  5. Så nu skal i til at vaske jeres affald😃

    SvarSlet