fredag den 3. april 2015

Regn og et strejf af DK

Da vi tog hjemmefra fredag morgen, så det en anelse mørkt ud på himlen, så vi var glade for at have pakket paraplyerne. Vi skulle dog senere finde ud af, hvor godt det var, at vi tog paraplyerne med til Kyoto imperial palace.
Vi ankom til parken, hvor slottet ligger i, lige som det begyndte at smådryppe. Og så gik der ellers ikke mere end et par minutter, før det øsede ned.

Kyoto imperial palace blev oprindeligt opført i 794, men er blevet erstattet op til flere gange på grund af brand. Det nuværende palads er mindre end det originale og blev opført i 1855. Det bruges stadig til indsættelse af en ny kejser og andre formelle ceremonier.
 
Vi havde ramt paladset åbningsuge, så indgangen var gratis, men det betød dog også, at mange andre havde besluttet sig for, at bruge deres fredag udendørs. Og med et hav af paraplyer er det ret svært at få en god udsigt til noget som helst. Folk stod nærmest i kø foran rebet, der adskilte os fra seværdigheden, og lige så snart man havde fået sit billed, var det videre i programmet. Lidt øv, men på trods af vejret var det stadig spændende at se.










Ved frokosttid fandt vi et træ, der dækkede nogenlunde for den tunge regn, og samtidig var hjemsted for en vældig godt placeret bænk. Vi fumlede en del med paraplyerne, der stadig var nødvendige, mens vi fandt vores mad frem. Og her kunne vi så sidde og "nyde" udsigten af de hurtigt forbipasserende, der alle misundeligt skævede til vores naturlige regnslag!

Vi havde fået nok regn for den dag, og besluttede derfor at strejfe resten af planerne for den dag.
På vejen hjem gjorde vi et stop på Osaka station, for at få ombyttet vores andet JR-rail pass, og da vi samtidig fandt ud af, at der lå en starbucks i stormagasinet Lucca ved siden af stationen, var vi solgt. Intet kunne slå den skønne fornemmelse af en coffee and cream frappochino, mens vi kiggede på udvalgtet af butikker. Det skal lige siges, at vi aldrig har været i så stort et center! Der stod guides ved hver rulletrappe, der kunne vise vej til de hjælpeløse, der ikke kunne læse infomationsguiden på japansk :P

Vores bedste oplevelse den dag ud over starbucks var, da vi fandt en vaskeægte dansk Tiger. Ikke dyret, men butikken. Vi har efterhånden vænnet os til at skulle gætte os frem til, hvad der står, så I kan vel næsten forestille jer, vores begejstring for pludselig at læse dansk. ALT var på dansk! Produkternes navne, personalet uniformer ("spørg mig"), og så havde de danske flag! Vi var helt oppe at køre, hvilket for jer hjemme i DK nok lyder en smule besynderligt, men vi var ret starstruck af at finde danske produkter så langt væk hjemmefra. Denmark is going places - eller hvert fald til Japan.



Med humøret i top, og coffein i blodet, drog vi hjemad, og vi tog ikke længere notits af regnen.

2 kommentarer:

  1. Der kan man bare se, Japan kender også til lille Danmark:-)

    SvarSlet
  2. Flot have, gad godt se den om 14 dage. Der må være tusindvis af farver. I øvrigt må der være noget der hedder Japan orange, ikke! Hvornår skal I til Hirosima ? Og hvad med at spise noget fisk. De er berømte for at leve af havets resurser. Her skinner solen og blomsterne vælter frem og det eneste vi mangler er Jer.

    SvarSlet