torsdag den 2. april 2015

A temple with a view

Vi har efterhånden lært ikke altid at stole 100 % på vejrudsigten, og det gjalt også for den torsdag. Vejrudsigten meldte en smule sol, men ellers skyet og måske en smule regn. Vi valgte dog alligevel at lade jakkerne hænge på knagerne og smide en trøje på i stedet, og hvor var vi glade for det! Vi havde kun lige sat foden uden for døren, inden solen bragede frem bag bygningerne, og vi kunne nyde det dejlige solskin hen til stationen.

I dag skulle vi til Kyoto for at se templet Kiyomizu-dera. Det lå ca. 1,5 time fra vores hjem i Yao, og vi havde derfor en længere togtur foran os.

Kiyomizu-dera blev oprindeligt opført i 798, men rekonstruktionen er fra 1633. Hovedbygningen har en kæmpe balkon, der står på søjler med udsigt ud over bakkerne. Under den er et vandfald, hvor der eftersigende skulle løbe helligt vand, der giver længere liv.

Det kostede 300 yen at komme ud på balkonen, men vi var enige om, at det var det værd. Udsigten var utrolig smuk, men det var ret skræmmende at stå så højt oppe. Helt klart den lange gåtur fra stationen og op til Kiyomizu-dera værd. Japanerne har et eller andet med trapper op af stejle bakker; vi er i hvert fald sikret ømme ben stort set hver eneste dag!








 

Kiyomizu-dera var vores eneste plan for den dag, og på grund af den lange togtur, blev det ikke til meget andet end is og en smule vinduesshopping. Fie levede livet farligt og fik en Green the/sakura softice, mens jeg holdt mig mere på den sikre side og fik en chokolade soft ice - mums de var gode, og tiltrængte i den skønne sol.


2 kommentarer:

  1. Sådan, nu kommer solen og I får mange varme dage. Det er noget af en balkon. Er det fuglekasse der hænger på søljerne. Tænk at træhuse står fra det 17 århundrede - hvis vi havde trækirker her til lands var de rådnet væk. Hvad med en chilliis😭

    SvarSlet
  2. Sundt med motion :-) hvad er det figurerne har på, er det hagesmække?

    SvarSlet